Fem fakta om hur era kunder använder er hemsida!

Många av de företag vi hjälper bygga en uppdaterad hemsida

Undrar över hur deras kunder faktiskt använder hemsidan. Vi erbjuder verktyg där du som kund med hjälp av Google Analytics kan spåra både vilka företag och kunder som besökt er hemsida såväl som hur de betett sig.

En hel del forskning har gjorts inom området och eftersom våra utvecklare håller mycket god akademisk nivå väljer vi att publicera ett populärvetenskaplig inlägg med syfte att öka ditt företags förståelse för hur era kunder använder er hemsida!

Källa: Dreamgrow

1. Användare börjar läsa uppe i vänstra hörnet!

Inte helt oväntat, men detta är varför reklam i tidningar alltid är dyrare på vänster sidan. Kort och gott; publicera det ni verkligen få ut på denna plats!

2. Användare ignorerar banners!

Trots enorma pengar som investeras i reklambaners (till många användares förtret) är dagens användare otroligt duktig på att ignorera vad dessa vill säga. Att använda dessa i stor uträckning kan ”förstöra ert viktigare innehåll”.

3. Menyer som är placera i överkant ger bäst resultat!

Som tidigare punkt, innehåll i övre kanten drar till sig blicken från besökaren och menyer har den effekten att dra till sig blicken extra mycket. Lägg extra krut på att sätta relevanta, snygga och tydliga rubriker!

4. Luft är bra!

Ingen behöver vara rädd att ha lite utrymme mellan text och bild, en luftig känsla gör oftast att besökaren tar till innehållet som faktiskt finns där på ett bättre sätt. tryck enter några extra gånger!

5. Listor är bra!

Också undrat varför hemsidor som publicerar listor (som denna) lockar så mycket trafik? Jo, eftersom besökare läser listor mycket noggrannare en stora textblock. Stora textblock är förövrigt något som sällan går hem, utom i akademiska publikationer då.

Bonus! Vad fungerar för mobilanpassade hemsidor!?

Har du en verksamhet där användarna främst surfar via Android, iOS eller annan Smartphone? Då bör du anpassa innehållet och trycka än mer på rubrikerna, då hela 84% av besökstiden lägga på att läsa dessa. Driver ni restaurang och vill synas? Fokusera på meny, kontaktuppgifter och öppettider!

 

Webbhjältarna finns i Jönköping och Göteborg – vi har SPECIALISERAT oss på att erbjuda våra kunder tydliga, lättskötta och ATTRAKTIVA hemsidor.

Oavsett om du vill ha en enkel startsida eller en avancerad webbshop med intranät har vi en färdig paketlösning för just dig!