3 tips till Er som funderar på att starta eget!

Tisdagen den 17 januari höll Daniel Fransén, vår försäljningsansvarige, ett föredrag på Science Park Jönköping för människor som funderar på att starta eget företag.

Sammanfattningsvis berättade Daniel om tre lärdomar Webbhjältarna lärt sig under sin resa.

1. Gör misstag

Gör misstag är något av ett mantra när det handlar om egenföretagande och livet i övrigt, det vi vill understryka är framförallt förhållningssättet till misstag. Undvik att skuldbelägga dig själv, att gräva ner dig, deppa ihop och bromsa.

Gör Misstag. Fortsätt Gasa.

Alla möter motgångar, alla gör misstag. De som lyckas är de som reser sig, går vidare och fortsätter, gång på gång, på gång…


2. Prata med människor

Kan vid första anblick verka banalt, prata med folk gör man ju varje dag. Men gör man det verkligen? Är det inte så att just du har en kollega eller bekant som du skulle ställa någon fråga lite utanför de ramarna ni oftast håller er kommunikation inom skulle stöta på överraskningar?

Våga fråga människor oväntade saker, våga undersöka vad de brinner för, vad deras syskon jobbar med, vilka drömmar de har.

Vår erfarenhet säger oss att när man börjar prata med folk på riktigt dyker snabbt nya möjligheter upp!


3. Så frön

Gör så mycket du kan. Hela tiden. Skriv insändare, prata med nya människor, gå med i nya Facebook-grupper, gå med i föreningar. Var aktiv och saker kommer börja hända.

Säg oftare JA. Tänk inte för mycket, utan lita på magkänslan mer, över tid kommer allt du gör ge inverkan.

 

Vi vill avslutningsvis uppmana alla som funderar på att starta eget men har funderingar, vem har inte det?

Kom förbi till oss och ställ vilka frågor du vill, vi har gjort mycket misstag, lärt oss massor, vill lära oss mer och har jobbat med flera glödande start-ups.

Exempel på uppdrag vi gjort tillsammans med dessa är allt från att från webbutveckling i WordPress, byggt appar för iOS och Android och samarbetat i marknadsföringssyfte på Instagram och Facebook.

Webbhjältarna – era hjältar i IT världen!